Sayın Ziyaretçi, Hoşgeldiniz

Bize Whatsapp'dan Yazın 0532 528 32 34
Vintage Nedir?

Vintage Nedir?

Hoşgeldiniz, web sitemizi, klasik olarak kabul edildiğinden beri ve piyasada çok fazla seçeneğin olduğu bu güne kadar sonsuza dek kullandığınız, en sevdiğiniz vintage, hatta üretimi durdurulan kokuları ararken buldunuz. Asla klasikler gibi kokan bir parfüm gibi değiller, tam tersine harika güzel bir şişede, kendinizi bir hazine gibi ve çok güçlü hissettiren en sevdiğiniz parfümler. Peki vintage nedir ve neden vintage bu kadar değerli ve ilgi görüyor?

"Vintage" kelimesinin kaynağı sırasıyla, "vindemia" (üzüm toplama) kelimesini oluşturan Latince "vinum" (şarap) ve "demere" (kaldır), daha sonra Eski Fransızca "vindange", ardından İngilizce "vendage", en sonunda bize bir "vintage" olarak gelen "vintner". Gördüğünüz gibi, kökler “şarap” kelimesinden geliyor ve yaygın olarak bilinen, yaşlandıkça kaliteyi artırma eğilimleri, kelimeye modern bir anlam kazandırıyor: geçmişten gelen yüksek kaliteli ve kalıcı değere sahip bir şey, tarihi temsil eden bir şey. türünün en iyisi; eski, tanınmış ve kalıcı ilgi, önem veya kalite.

Böylece vintage'in ne olduğunu öğrendik. Ama eski parfüm nedir, parfümleri eski yapan nedir? Ve dahası, 30-40 yıl önce üretilen parfümlerin, bugün üretilen aynı parfümden neden daha iyi ve daha değerli olduğu. Bunun nedeni formülasyondur. Evet, günümüzde formül aynı değil ama neden malzemeleri değiştirmişler, neden en sevdiğimiz parfümleri aynı kokuya getiremiyorlar. Belki parfümcüler bunu yapmaya devam ederdi, ancak daha sonra kimyasalların ve yağların parfümlerde güvenli kullanımı için yönergeleri düzenleyen kuruluş olan Uluslararası Koku Derneği'nin (IFRA) kısıtlamaları gerçekleşti. Örneğin, meşe ağaçlarında yetişen ve klasik kokuların çoğunda bulunan bir liken türü olan meşe yosunu ciddi şekilde kısıtlandı ve daha önce çok kullanılan bazı miskler artık tamamen yasaklandı. Birçok bileşenin çıkarılması gerekiyordu. Parfümcüler, genellikle çok farklı bir koku olmasına rağmen, yeni formülasyonu mümkün olduğunca orijinaline yakın kokacak şekilde yapmaya çalışırlar. Ancak bazen maliyetleri düşürmek veya moda trendlerini takip etmek için daha pahalı bileşenlerin daha ucuz versiyonları kullanılır.

Bu nedenle vintage parfümler, artık orijinal malzemelerle üretilmedikleri ve yıllar geçmesine rağmen hala aynı kokmaları nedeniyle bu kadar ilgi görmektedir.

Web sitemizde size çok çeşitli vintage, nadir parfümler sunuyoruz, her birini olmasa da en sevdiğiniz aromaların çoğunu bulabileceğiniz bir yer oluşturabilmek için güvenilir tedarikçiler ve koleksiyonerlerden oluşan bir taban bulmamız uzun yıllarımızı aldı.

Geçmişi bugününüze getirmek için vintage kokular ile beraber zaman makineniz olalım!

Kapat
Logo

EBÜLTENİMİZE ABONE OLUN!

Gelişme, indirim ve kampanyalardan haberdar olabilmek için e-bültenimize üye olabilirsiniz.

Web sitemizde çerez kullanımı yapılmaktadır. Daha fazla bilgi için lütfen çerez kullanım politikamızı inceleyiniz.Kapat